Ida Drougge

Jag heter Ida Drougge och jag vill minska slöseriet med våra skattepengar. Arbete ska alltid löna sig bättre än bidrag och företag ska få behålla mer av vad de tjänar. Detta jobbar jag för i riksdagen!

Jag har tidigare varit riksordförande för Moderata studenter och sitter nu som ledamot i Moderata ungdomsförbundets förbundsstyrelse. Sedan 2010 sitter jag även som ledamot i kommunfullmäktige i Lidingö där jag även är ordförande för tekniska nämnden. Jag studerar juridik vid Uppsala universitet och jag planerar att ta examen därifrån 2016. Jag har fram till sep 2014 arbetat som producent åt dokumentärfilmaren och fd. slöseriombudsmannen Martin Borgs. Mer om vårt arbete med att granska slöseri med skattepengar kan du läsa på facebook.com/sloseriombudsmannen samt på hemsida.

Nedan kan du även läsa om vad jag vill! 

Jobb
Att ha ett jobb att gå till betyder så mycket mer än att ha försörjning. Utan arbete mister många social kontakt med andra människor, en kontakt som är viktigt inte bara för att utvecklas utan också för att känna sig som en del av samhället. Att känna att du själv ytterst är den som styr och påverkar dit liv är otroligt viktigt. För att fler ska ha ett jobb att gå till behöver det fortsatt vara lönsamt att arbeta och anställa. Företag måste få möjlighet att utvecklas för att vilja och kunna anställa fler.

Utbildning
En stor del av alla som är utan jobb idag har brister eller ingen gymnasieutbildning alls. Därför är det viktigt att fler i fortsättningen vill och kan avsluta gymnasiet. Här behöver främst kvalitén bli bättre och möjligheten att anpassa sin utbildning efter behov. Alla vill  inte läsa på högskola och universitet, då behöver vi utbildningar som leder till jobb direkt istället. Alla har inte lätt för allting i skolan, då behöver vi ha lärare som kan ge extra stöd och tid. Alla är inte studiemotiverade, då behöver vi en skola som är så bra att dessa elever vill fortsätta studera i alla fall.

Minskat slöseri med skattepengar
Jag arbetar idag som produktionsledare åt Martin Borgs och sedan drygt ett år tillbaka granskar vi slöseri med skattepengar. Vi har slagit svenskt rekord i insamling av pengar till svensk film och vi har över 26 000 följare på facebook. Till jul släpper vi även boken ”365 sätt att slösa med dina skattepengar”.

Ekonomiskt ansvarstagande är alltid viktigt, men speciellt när man handskas med andras pengar. Tyvärr har statens byråkratikostnader ökat med 667 miljoner sedan 2006 och Tillväxtverket delar ut 3 miljarder kronor till privata företag. Delar av detta utvärderas inte och bland de utvärderingar som finns kan få härleda några positiva effekter. Jag vill minska slöseriet med skattepengar så att du kan få behålla mer av din lön själv, så att det blir mer lönsamt att arbeta, driva företag och så att välfärden kan så de resurser som behövs.

Har du frågor, idéer eller något att berätta? Kontakta mig gärna:
ida.drougge@moderat.se
0725383934
facebook/ida.drougge

Annonser

6 reaktioner till “Ida Drougge

 1. Hej,
  Jag är moderat väljare och blev förvånad hur du marknadsför din id’e om homeparty.
  Du väljer att visa dig i en borglig miljö på Lidingö. Det bekräftar mångas uppfattning vem moderaterna företräder. Hur ska det locka nya väljare?
  Du som är ung varför försöker du inte ge en framtidstro för unga genom att beskriva hur nya arbeten ska kunna skapas. Var finns din vision om skolan och hur unga duktiga studenter ska lockas till läraryrket.
  För oss som är äldre vill vi gärna höra hur sjukvård och äldreomsorg ska utformas för att möta en växande andel äldre.
  Invandring behövs, men var finns visionen om hur alla nyanlända ska finna sig tillrätta i Sverige?

  Vem tror du vill höra historier om slöseri med skattepengar som inte redan är frälst på det ämnet.
  Jag blev som du säkert förstår besviken på hur du framställer moderaterna. Våga snarare ta diskussionen hemma hos någon i Akalla och Hjulsta om ett framtida Sverige.

  1. Hej Harry,
   Jag bor och är uppväxt på Lidingö vilket gör att jag har fler kontakter här och därför möjlighet att få ihop mitt första Homeparty. Nu när min inbjudan har nått ut till fler har jag bokat in Homeparties på andra ställen. Har inte sagt nej till någon utan jag kommer försöka hitta tid för alla som hör av sig, oavsett om de bor på Lidingö eller i Akalla.

   På mina homeparties har jag lagt upp det så att jag först pratar lite om mig och varför jag är engagerad. Sedan går jag in på jobbpolitik och hur vi kan få fler jobb och fler i arbete. Sedan avslutar jag min del med slöseri med skattepengar, hur vi kan minska slöseriet och vart jag tycker pengarna borde gå istället. Efter detta får alla ställa frågor om vad som helst och också säga vad de själva tycker. Det kan vara skola, äldreomsorg eller köttskatt, ja precis vad som helst. Jag lyssnar även gärna på idéer och förslag och försöker ta till mig av kritik och synpunkter.

   De frågor jag valt att själva ta upp har jag inte valt för att jag tror mig vinna flest kryss på dessa, utan för att dom engagerar mig och är viktiga. Det är även frågor jag hoppas ha förtroende i då jag jobbar mycket med dom sedan tidigare. Du kan bland annat gå in på https://www.facebook.com/sloseriombudsmannen och se hur många som följer oss där.

 2. Hej Ida! Har sett dej ett par gånger i riksdagen och tycker du är grym. Hanif Bali är kanske grymmare. Jag tror som Harry att du kanske borde tona ner Lidingö, det är inte på Lidingö vi vinner väljare. S har annonser om poolskötare ute osv, och jag gillar det inte. Var dej själv i stället, så går allt bra! Kram, Maggan

 3. Oj, vad mycket snack det var om Lidingö. Förstår inte problemet. Det är naturligt att det dyker upp i olika sammanhang om var man kommer ifrån. Ärligt talat känns det lite som projektering, skulle Ida från festliga Youtube-serien ”Käbbel” förmodligen ha sagt :)

  Harry skrev:
  ”Vem tror du vill höra historier om slöseri med skattepengar som inte redan är frälst på det ämnet.”
  Jag! Och vem säger att alla är frälst? Med tanke på att det finns än idag så mycket slöseri med skattepengar så behöver vi politiker som pratar om detta. Att det är självklart för medborgare är UPPENBARLIGEN inte självklart för de politiker och statstjänstemän som hanterar våra skattepengar nonchalant. Man behöver bara se Martin Borgs dokumentär om slöseri för att förstå detta (tror att han redovisar upp till minst 2 miljarder kr i slöseri – dessa pengar kunde ha gjort så mycket gott!).

  ”Det bekräftar mångas uppfattning vem moderaterna företräder. Hur ska det locka nya väljare?”
  Hon kan locka sådana som aldrig röstat på Moderaterna tidigare pga det är alltid samma utbud. Jag har aldrig röstat på M pga just den ”borgerliga aura” partiet, förslagen och alla dess företrädare har. Tycker just tvärtom om hur Ida framställer sig själv och sitt parti – just frågan om skatteslöseri är vad som drog mig till Ida (gick från Martin Borgs till hans dokumentär till politikern Ida Drougge). Hon ger ett varmt intryck men viktigast av allt: hon säger förnuftiga saker! Oavsett partitillhörighet. Det ser man inte ofta.

  Frågor till Ida:
  – vad är en Homeparty? :D
  – den nya slöseriombudsmannen, Rebecca Weidmo Uvell, har kampanjat en del för att återinföra tjänstemannaansvaret. Det rimmar bra med ditt uppdrag att sätta stopp för slöseri med våra skattpengar. Vad tycker och tror du om att återinföra tjänstemannaansvaret? Och vad skulle krävas för att återinföra det?

  Ida, du gör ett jättebra jobb! Fortsätt med det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s