Viktiga beslut för skolan

I går avslutades Moderaternas partistämma. En stämma som för oss som parti självklart var väldigt viktigt och i förlängningen även för Sverige. Vi tog beslut och diskuterade många viktiga frågor så som; att reformera LAS och förbättra integrationen. Jag tänker att ni läst mycket om de redan, men har ni frågor så försöker jag som vanligt att besvara det mesta.

Även på skolområden tog vi många viktiga steg och fler lär det bli, för i Söndags startade även Anna Kinberg Batra Skolinitiativet där Moderaterna tillsammans med landets skolexperter ska utveckla än fler förslag för en bättre skola.

Några viktiga förslag som vi tog beslut om redan i helgen: 

  • Utbildningsplikt för nyanlända som sakar grundskoleutbildning – för att alla behöver vissa kunskaper för att kunna leva integrerat i Sverige.
  • Vi behöver fortsatt värna det fri skolvalet och mångfalden av olika skolor – så att elever och föräldrar kan styra vilken skola som passas dom bäst.
  • Kunskapskontrakt med skolor som inte håller måttet, istället för massa krångliga och smala statliga stöd. – För att dåliga skolor inte ska få vara dåliga år efter år.
  • Betygsättning av skolor – för att alla skolor som inte håller måttet ska få hjälp av staten genom bla. kunskapskontrakt.
  • Mer av specialpedagogik och kunskaper i Svenska som andraspråks-inlärning i Lärarutbildningen – För att våra lärare ska kunna hjälpa elever med särskilda behov bättre.
  • Lovskola från årskurs 6 – För att alla som ligger efter ska få mer tid och hjälp att komma ikapp
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s