Fler behöver lära sig svenska, läsa in grundskolan och klara gymnasiet på 5 år!

Förra året fick 7049 ensamkommande barn möjlighet till uppehållstillstånd i Sverige, hitintills i år har 3109 barn fått stanna, men då ska man veta att flest barn lyckas fly hit under sommaren och anländer därför i September. Antalet ensamkommande barn som kommer till Sverige och får Sverige som sitt hemland har och fortsätter kraftigt att öka.

Därför blev jag extra glad idag när Metro lyfter upp två killar som lyckats med stordådet att lära sig svenska, läsa in grundskolan och ta gymnasieexamen på 5 år. Älskar när de positiva exemplen lyfts fram. Det visar att det går, att de finns de som lyckas och att ingenting är omöjligt. Sen kvarstår utmaningen i att göra om vårt system så att detta exempel inte är ett av få, utan vardag för alla ensamkommande barn som kommer hit. Den utmaningen är inte lite, men vad har vi egentligen för val? och snacka om lyckad investering när vi lyckas!

”Han ringde sin mamma och sa att han fått jobb på Mitsubishi center i Malmö, att han klarat skolan. Hon blev överlycklig.”

”Det känns lite jobbigt att familjen inte är här. I Sverige är det familjen som kommer till skolan och tar emot sina söner eller döttrar. Men tack vare fina människor som finns runt omkring oss klarar vi det.”

Skärmklipp 2015-06-02 13.49.06

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s