Upp till bevis på fredag om förbifarten

10411216_10152435467127016_8118340729447708918_nRegeringens turer har varit många under hösten. Ett hett politiskt ämne har helt klart varit Förbifart Stockholm. Regeringen har velat omförhandla med parterna Stockholms landsting och Stockholms stad, men detta har främst Landstinget avböjt, till förmån för att gällande avtal ska träda i kraft. Trots detta har regeringen valt att skjuta upp bygget till 1 Maj, ett beslut med konsekvenser för tillväxten och en kostnad på ca 4 miljoner kronor varje dag. Kostnaden för pausen är idag uppe i ca 200 miljoner kronor.

Moderaterna och Alliansen har gjort allt vad vi kunnat för att få igång bygget. Nu på fredag får vi äntligen upp ett beslut i riksdagen och därmed har regeringen pressats på besked innan 1 Maj. Själv har jag förutom att fråga Löfven om detta i hans frågestund, även skrivit blev till samtliga socialdemokratiska riksdagsledamöter från Stockholm. DNs rapport om brevet hittar ni här. Min poäng med brevet är att vi ledamöter från Stockholm måste stå upp för vad vi lovat Stockholmarna i valrörelsen. Därtill menar jag att om nu Socialdemokraterna och Stefan Löfven menar allvar med samarbete, då måste vi rimligtvis kunna börja med de frågor där vi är helt eniga.

Trots att nu samtliga parter verkar vara överens om att någon ny förhandling ej ska ske, vill dock inte regeringen och Mp kommentera närmare. In i det sista tycks det bli oklart, som i alla frågor denna höst. Är man inte förberedd, så är man oförberedd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s