Vägen fram handlar om att kunna regera och ta ansvar för ekonomin och jobb

1. Löfvén och regeringen vill inte samarbeta. De har endast velat att vi ska rösta för deras budget, det är två helt olika saker. Varför vi inte vill rösta för S V och Mp politik kan ni läsa om i två inlägg ner. Vi kan tänka oss samarbeta i enskilda frågor, men det har som sagt inte regeringen velat prata om konkret. Det har varit mycket snack i talarstolen och framför kameran, men när vi väl sitter ner vill de endast bjuda på fika och inte prata politik.

2. Regeringen har haft olika valmöjligheter. Den blev inte tvingad till nyval, utan det var ett val man tog.

3. Allianser har tidigare lyckats att vi kan regera i minoritet och få igenom budgetar. Vi vill dessutom att vi nu kommer överens om nya ramar för budgetprocesser, så att det ska gå att styra i minoritet. Sverige har ofta haft minoritetsregeringar och lär ha det även mycket framöver. Nu är det dock bara Alliansen som följer tidigare praxis och att vi är 8 istället för 5 partier i riksdagen, gör det såklart svårare än tidigare. Därför anser vi att det behövs ny praxis och nya överenskommelser.

4. Vi i Moderaterna behöver dessutom lära av valanalysen. Vi behöver självklart fortsätta prata om ekonomin och hur Alliansens politik är det enda alternativet som tryggar framtida stabilitet. Förra mandatperioden var människor lite trötta på att vi var så stabila och förordade trygghet, förberedelser och ansvar framför valfläsk. Nu hoppas jag fler längtar efter det igen.

5. Vi behöver även komma med fler förslag för fler jobb. Det är jobben som driver ekonomin framåt och det är jobben som löser integrationsproblemen. I senaste valrörelsen nådde vi inte hela vägen fram. Sverigebygget är bra, det ger regelförenklingar för att bygga bostäder, stora infrastrukturprojekt (snabbtåg och Förbifart stockholm bla.) och sänkta kostnader för att anställa unga under 23 år. Allt detta är nödvändigt, dels för de uppenbara anledningarna men också för att samtliga ger jobb fler jobb både direkt och på lång sikt. Min uppfattning är dock att vi behöver göra ännu mer för att ännu fler jobb ska komma till. Framförallt handlar det om att de som står längst ifrån ett jobb ska kunna få ett. Nyanlända behöver exempelvis snabbt komma i arbete. Vi har kommuner som lyckas, Solna och Lidingö bland annat, men det räcker inte. I grunden är det inte invandring som är problemet, vi är snarare beroende av den för att kunna försörja våra äldre med välfärd i takt med att demografin blir allt mer snedvriden. Hade människor bara haft ett jobb, en bostad och haft möjlighet till en bra utbildning då hade nog diskussionen varit annorlunda. För att lösa våra utmaningar måste vi gå på problemet och inte någonting annat. God ekonomi och fler förslag för fler jobb är därför enda vägen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s