Regeringens fortsätter skicka notan för sina samarbetssvårigheter till någonannan

Byggvärlden publicerade i förra veckan en mycket intressant artikel om förbifarten. Den paus regeringen beslutat om angående förbifarten, leder inte till paus utan till återställning.

Ingressen beskriver vad som sker väldigt bra: 

I ett års tid har Svevia utfört förberedande ledningsarbeten på Lovön. Efter frysningen av Projekt Förbifart Stockholm har arbetsuppgifterna ändrats.

Nu fyller vi igen gropar, kör bort massor och återställer området, säger Per Danielsson, platschef på Svevia. 

När jag i förra veckan ställde Löfvén till svars om detta upplevde jag det som att han backade. Kontentan var att  han gärna ser en spade i marken innan 1:a Maj. Ursäkten till förhalandet av projektet var att han ville veta vad Stockholms läns landsting (SLL) och Stockholms stad tycker i frågan, nu när majoriteten ändras till viss del. Det som gör att detta inte håller, vilket jag också påpekade i min fråga till Statsministern, är att SLL redan svarat att de inte vill omförhandla.

Det finns alltså ett avtal mellan regeringen, SLL och Stockholm stad. Ja, avtalet är inte mellan partierna som leder dessa utan mellan församlingarna/organen i sig. Självklart kan man ändra i avtal, men då behöver parterna vara överens. Det är man alltså inte och detta meddelade SLL statsministern för 12 dagar sedan. Därför blir det också irrelevant vad Stockholms stad tycker.

Så vad väntar regeringen på? Och varför behöver stora byggarbeten som påbörjats inte endast stoppas, utan återställas?
Frågorna är många och det enda vi vet är att Regeringen ännu inte är överens, men att notan skickas till skattebetalarna. Det ända som rullar är pengarna.

Här kan ni se hela min fråga till Statsministern samt hans svar: http://www.riksdagen.se/sv/Debatter–beslut/Fragestunder/Fragestund8/?did=H2C120141113sf
Ni kan även läsa och titta på resultatet av att jag och Annie Lööf tog upp frågan i SvT: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/lofven-pressades-om-bromma
Här kan ni följa kostnadsutvecklingen för att förbifarten stoppats: http://www.tickcounter.com/counter/0.0/46.0/1/20141023120100am/w422/Skattebetalarnas_kostnad_f%C3%B6r_bygg%28s%29toppet_av_F%C3%B6rbifarten_sedan_23/10

Skärmdump 2014-11-18 09.37.25 (3)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s