Bluffbudget

Ska staten kunna satsa och stärka upp under finanskris så måste också pengar sparas när det inte är kris. Sverige har Europas starkaste finanser, nu måste vi börja spara. Det är så det hänger ihop. Det regeringen gör nu istället är främst tre saker:

1. Symbolpolitik. Satsar en miljard på sjukvården för att det låter bra. I verkligheten blir detta 111kr/person och år och kommer knappast ge märkbar effekt. Regeringen säger sig också ta tag i en mängd problem genom att lägga dem i utredningspåsar som man sedan puttar på framtiden. Stora infrastrukturprojekt och överenskommelser om elförsörjning är några av de viktigaste problemen, som nu endast blir större genom att skjutas in i framtiden.

2. Riskerar framtida ekonomi. Att Sverige har bäst finanser i EU är inte en slump, utan det beror på bra ekonomisk politik. Genom att nu inte spara, ökar vi riskerna för att drabbas hårt när nästa kris kommer.

3. Ökad skatt på arbete. Störst av dom alla är höjd skatt på ungdomsjobb. Detta i kombination med att ökade bidrag till de som inte arbetar, för oss tillbaka till 2006 när vi hade hög arbetslöshet trots högkonjunktur.

Jag tror vi är många som vet att arbetsförmedlingen inte fungerar som den ska. Är det någonting som borde utredas ordentligt så är det den. S + Mp och V gör såklart tvärt om och satsar allt på att utökningar av AMS-program och AMS-platser ska ge fler jobb. Det största problemet med detta är att ”jobben” inte är jobb utan platser. Stolar som staten till 100% finansierar, medveten om att inga företag annars skulle göra detta. Kort och gott: Låssasjobb som döljer arbetslöshet.

Måste bara nämna en sak till. Regeringen lägger INGA uträkningar på hur deras förslag kommer påverka hur många som jobbar. Något som vanligtvis alltid görs. Varför kan ni nog tänka ut själva. 

Andra bra artiklar på området:

Nyheter24
SvD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s