Är det kul att ljuga eller är det den nya tidens valfläsk?

Ibland vet jag inte var jag ska börja. Nu är ett sådant tillfälle. Den rödgröna-röran är nu på riktigt en en röra, men varför?

Varför valde S och Mp och inte gå till val gemensamt och presentera sina förslag innan valet. Nu får det istället i efterhand ge vika och svika de dom lovat. I ett samhälle där politiker måste kämpa, med rätta, för att vinna respekt och trovärdighet. Varför väljer man då att gå till val på saker man inte kommer genomföra?

Är det kul att ljuga eller är det den nya tidens valfläsk? Lova saker som du kan få att låta bra, men som du ändå inte kommer kunna/behöva genomföra. För det är viljan som räknas, eller?

Det som sker nu skapar lite spretiga rubriker. Ena stunden får Mp precis som de vill och i andra så sviker både S och Mp allt dom lovat. Inte så konstigt kanske, med tanke på att vi ännu inte med säkerhet vet någonting annat än att Stefan Löfen vill bilda regering och att Mp tycker det är en bra grej. Ännu har vi inte riktiga besked.

Jag tror ändå att jag börjar se ett mönster. Många tycks nu tro att Mp fått sin vilja igenom 100% på ex. arbetskraftsinvandringen. Sanningen är dock en annan.

Det som kan tyckas konstigt är varför S vill få människor att tro att Alliansens poltik är den som kommer genomföras? En sanningen är att Alliansens stöd nu är starkare än i valet. En annan att S förslag inte är så populära, det var inte deras konkreta förlag man röstade på. Den största sanningen är dock att S och Mp inte har majoritet. De kan inte få igenom sina förslag utan behöver V eller Alliansen. Genom att inte göra så mycket, kanske de kan krypa under radaren?

Den som väntar får se, men jag kommer jobba för att de inte sker. 

                                                  S                            Mp                                        Resultatet                        Media rapporerar

Restaurangmoms.            Höj till 25%                  Ha kvar som idag                   Kvar som idag                   Kvar som idag

RUT                                  Halvera                          Utöka lite. Ta bort läxhjälp      Ta bort läxhjälp                  Kvar som idag

Arbetskraftsinv.       Gör det mycket svårare         Ha kvar som idag.                 Göra det svårare                Kvar som idag

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s