Öppna brev – En klassiker

2013 var året då den gamla klassikerna, öppet brev, fick nytt liv och effektivt användes som en metod och form för att sprida budskap. Nu senast var det Moderaterna i Stockholms läns landsting som använde, den för politiken utformade presstjänsten på SLL.se för att få ut sitt budskap till alla de unga som arbetar inom vården och det offentliga.

Budskapet var tydligt; den dubblering av arbetsgivaravgiften som S lovat Sveriges unga, den drabbar även offentlig verksamhet. Den av landstinget drivna sjukvården, skulle påverkas med 115 miljoner i ökade utgifter, motsvarande ca. 500 ungdomsjobb i samma verksamhet.

Resultatet då? Jo en debatt om formen; borde politiker skriva öppna brev till de som arbetar inom offentligsektor? Är det verkligen lämpligt att Moderaterna använder SLLs presstjänst? Även om tjänsten enbart för de politiska partierna, så borde väl ändå inte Moderaterna använda den? Ironiskt nog har samtliga partier genom åren använt samma tjänst, det är egentligen ingen nyhet. Nyheten är snarare att S börjar bli stressade över att dagen då de måste stå tillsvars för sina idéer, bli granskade och berätta hur det tänker genomföra sin politik. Kanske trivs S ganska bra i opposition? Det är i alla fall min lilla konspirationsteori.

bild 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s