(S)ena på bollen

Veronika Palm går idag till attack mot regeringen i frågan om bostäder. Lite sent på bollen kan man tycka, så här dagen efter beskedet om 78 000 nya bostäder bara i Stockholm. 

När jag var ordförande för Moderata studenter 2011 drev jag frågan om fler bostäder hårt och jag står idag fast vid att det är bland de viktigaste frågorna för landets studenter. Sedan dess har regeringen tagit än fler steg fram och det är idag bla mer lönsamt att hyra ut en lägenhet eller ett rum. Regler kan fortfarande bli enklare och mer enhetliga, detaljplan-processen kortare, hyresmarkanden mer anpassad efter marknaden och lönsamheten att hyra ut ännu större. Faktum är dock att 78 000 nya bostäder i Stockholm är mer än vad någon annan kan lova. 

Regeringen har fortsatt ta steg framåt för fler bostäder, studenter och jobb. Därför är det synd att S, V, Mp och SD (eller vilka S nu ska regera med) inte gjort det samma. Om det är någon som biter sig fast i gamla förslag (subventioner till byggherrar) så är det Veronika Palm och inte Fredrik Reinfeldt. 

Några av mina tidigare debattinlägg på temat kan ni se här, här samt på bilderna nedan.

ImageImageImage

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s