Nya Tunnelbanan

Stockholm är Europas snabbats växande storstad. Det är en otrolig möjlighet för jobb, ekonomi och utveckling, men också en utmaning för bostäder och infrastruktur. Stockholm har de senaste åren växt till den grad att vi nu oroar oss över att brist på bostäder och transporter kommer stoppa utvecklingen och minska tillväxten då detta hindrar människor från att ta de jobb som skapas. Under Socialdemokraternas tid vid makten i Landstinget byggdes det inte en enda kilometer spårväg och tunnelbana. Detta har bland annat skapat dagens situation där stockholmarna under sitt jobbpendlande tvingas lägga sex veckor av ett år i trafiken.

Idag har därför varit en stor och viktig dag för Stockholm och för Sverige. 25,7 miljarder kronor för utbyggd tunnelbana, 9 nya stationer och 78 000 nya bostäder. Satsningen innebär inte bara nya stationer utan också stora effektiviseringar av dagens trafik. Nya vagnar och nytt signalsystem möjliggör exempelvis att det kan passera fler tåg mellan slussen och östermalmstorg, vilket i sin tur ger fler avgångar på röda linjen.

Att det här behövs har diskuterats länge och många tycker säkert att detta kunde skett tidigare. Jag är dock glad att man inte lovat tunnelbana utan finansiering och på bekostnad av andra tunnelbanelinjer, bara för att vinna politiska poänger. Det är tyvärr det som Socialdemokraterna i Stockholms Landsting har gjort. Det tar tid att utvärdera vilka färdmedel som är mest samhällsekonomiska, hur de ska byggas, vad de kostar och vilka som ska betala. Det är alltid viktigt att vara förberedd, noga och göra utvärderingar. När det gäller andras pengar då är det än viktigare. Därför är jag glad att Nya Moderaterna tagit ansvar för att Nya Tunnelbanan blir så här bra som den behöver.

Här kan ni läsa mer om satsningen: DN debatt, DN om bostäderna, SVD, Expressen, SR

555965_10151982494010081_930603385_n

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s