Mediarapportering från i måndags

Precis som jag skrivit tidigare så tog jag de första spadtagen på den nya utflyktslekparken, Kompassen, i måndags morse. Fick höra idag att Lidingösidan rapporterat om händelsen.

Kompassen är den största satsningen som Lidingö gjort på park och lek på mycket länge. Det bästa med detta är dels att de ger möjlighet för vem som helst att själv skapa och tillgodose sig själv kultur och lek. Planeringen av parken är också ett gott exempel på hur dialog verkligen gör saker bättre. Efter samtal med de boende i området samt barn och personal på förskolan och skolan i området kommer vi inte nu bara bygga en park som fler vill ha och kan ha nytta av utan vi lyckas också bättre ta till vara på det som redan finns i området. Mycket av det fina vi har i vår miljö är gratis och genom att lyfta fram det, kan vi utan stora summor pengar skapa och ge möjlighet för kultur, lek och rörelse, På den här platser har vi bland annat en bra pulkbacke och skidspår på vintern samt fina skogsbryn och naturmiljöer att leka, utforska och bygga kojor i. Genom att plantera frukträd och placera ut bänkar, bord och grillplats får vi en mötesplats som fungerar bra hela året om.

Den nya lekparken är tänkt att bli en mötesplats för alla åldersgrupper.” ” I den lite backigare delen av området anläggs en grillplats som kan användas året runt. Idealiskt för dem som åker pulka på vintern, eller skidor på golfbanan, att ta en paus och grilla.” ”Kalvhagens förskola, Källängens skola, barn och vuxna som bor i området har fått vara med i planering och utformning av Kompassen. Lekplatsen beräknas vara klar i början av juli 2014.”

Hela artikel kan ni läsa här och bilder lånade från Lidingösidan kan ni se nedan (vad gör man inte för att få synas på bild ;) )
7544 7545
7546

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s